Díjaim

Nemzetközi vadászati díjak

PANTHEON díj

Safari Club Internation (SCI) Díjak

Lista

Grand Slam Club / OVIS (OVIS) Díjak

Lista

Carlo Caldesi Díj /4., 5. helyek 2005

Magyar vadászati díjak

“A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetését vehette át Hidvégi Béla”

“A március 15-i ünnep alkalmával a legmagasabb magyar állam által adható Magyar Érdemrend Tisztikeresztje állami kitüntetésben részesült múzeumalapítónk, Hidvégi Béla.

A díjat Fazekas Sándor tárcavezető, a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében adta át Hidvégi Bélának a magyar vadászati hagyományok ápolásáért, múzeumalapító, ismeretterjesztő tevékenységéért, példaértékű életútja elismeréseként.

“Itt az uborkafám tetején megkaptam azt a sorstól, amit csak magyar ember elérhet az életében. Azonban nem tudtam volna munkámat így végezni, ha nincs mögöttem a szerető család” – fogalmazta át kissé Széchenyi Zsigmond gondolatait Hidvégi Béla könyekkel küszködve, el-elakadó hanggal a díjátadás örömeiben vele osztozó csaladátagjainak, kollégáinak és barátainak adott esti vacsora köszöntőjében.

Angliából hazaérkeztek lányai ez alkalomból, és együtt örültek édesapjukkal.

Zsuzsa asszony hathatós közreműködése révén a Telki vadászházban rendezett kitűnő vacsorán gratuláltak Bélának a vadászati és múzeumvezetők, valamint barátai.

Az este nagyon jó hangulatban nótás jókedvvel ért véget.

Hidvégi Béla munkájával, általa megalapított múzeumokkal felbecsülhetetlen értéket teremtett a magyar vadászati kúltura és oktatás területén. A magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetés méltó személyhez került.

Bízunk benne, hogy sokáig jó egészségben és erőben járja még a hegyeket világvadászunk, és sok élménnyel, tapasztalattal gazdagít minket, és az újonnan megszerzett fajok és alfajok trófeái tovább emelik a már mai is világszínvonalú múzeumok színvonalát.”

-szerző: Fegyver Csaba

A Kormány Március 15-i honlapjáról

A Vidékfejlesztési Minisztérium Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át Hidvégi Béla László üzletembernek, a Safari Club International vadászati világszervezet tiszteletbeli külügyi igazgatójának, a magyar vadászati hagyományok ápolásáért, múzeumalapító, ismeretterjesztő tevékenységéért, példaértékű életútja elismeréseként.

Forrás: kormány.hu