DVD

Volt egy álmom

Volt egy álmom (dvd)

Hidvégi Béla, a nemzetközi hírű és elismert vadászember változatos életútjának, vadászélményeinek bemutatása archív és professzionális filmfelvételekkel. Az afrikai vadfajok, a kafferbivaly, elefánt, bongo, szitatunga, hegyi nyala, oroszlán, leopárd, óriásdisznó és még más vadfajok elejtését követhetjük végig. A néző gyönyörködhet a világhírű angol Purdey vadászfegyver műves cég műremekeiben. Átélheti, a királyi madár, a skót hófajd (grause) vadászatának különleges hangulatát, de részt vehet a hazai fácán és vaddisznóvadászatokon is.

A vadontól a múzeumig

Hegyi vadászataim (dvd)

A filmen a magashegyi állatok rendkívüli erőfeszítést, kitartást igénylő becserkelését és elejtését követhetjük nyomon. A néző képzeletben megmászhatja az amerikai Sziklás- hegység, a Kaukázus, a Hindukus, a Himalája, a Pamír és az új – zélandi hegyek egekbe törő sziklaóriásait.” A film egy sokat utazó világjáró szemével mutatja be az érintett országok természeti szépségeit, kultúráját, népét, azok szokásait és néprajzi emlékeit.

A világ tetején (dvd)

A világ tetején (dvd)

Nepálban emelkednek a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Himalája óriásai- ugyanez a hegység a kék juh és a himalajai tahr, e két ritka, legnehezebben vadászható hegyi vad őshazája. Hidvégi Béla eredeti élőhelyén ejtette el e két, kivételesen nagyra értékelt faj egy – egy példányát.

A kirgiz hegyvilágban lőtt Hume – és Tien- San argali vadászata, mely nem sokkal később következett, semmivel sem marad el az előző két élménytől.

A vadontól a múzeumig