Volt egy álmom

Huszonöt éve járok a Weatherby-gálára, és mindig is irigyeltem azokat a csodálatos embereket, akik elnyerték a díjat, és közben azon tűnődtem, hogy vajon én is köztük lehetek-e valaha? Most pedig valóra vált az álmom!
Mint tudják, e fantasztikus elismerés elnyeréséhez “Elszántság, kitartás és alázat” szükséges. Milyen igaz ez és micsoda út vezetett idáig! Nem csak a kemény fizikai megpróbáltatások és anyagi áldozatok három évtizeden keresztül, hanem egyben hosszú távollétek a családomtól, ami hatalmas áldozatot jelentett számukra. Vajon megérte? Nekem, önző módon, határozottan igen, de a családomban nem vagyok biztos. Tudom, hogy e nélkül az életmód nélkül nem tudtam volna beteljesíteni ezt a régóta belém ivódott szenvedélyt. Talán amikor látták, hogy végre megvalósítom az álmom, és együtt üneppelhettük, hogy megkaptam a díjat, megbocsátottak nekem.

Az életemet nem csak a vadászat, hanem a vadvédelem üzenetének terjesztése, a fiatalok oktatása, könyvek írása és a múzeumaimban sokféle faj kiállítása is kiteljesíti.
Fáradságos, rögös és áldozatokkal teli volt ez az út, de a mára elért eredményekről egykor, gyerekként, csak álmodni mertem. Ezért az új könyvem címe: ” Volt egy álmom”.

Még egyszer szeretném megköszönni a Weatherby-gála szervezőinek a fantasztikus és felejthetetlen estét! Soha nem fogom elfelejteni!