Hidvégi Béla végre hivatalosan is átvehette a Conklin díjat!

A hatalmas szakmai elismerést reprezentáló Markhor-szobrot nem más, mint Rex Baker, a Conklin díj egyik alapítója adta át Bélának személyesen Keszthelyen, a ‘X. Festetics napok’ ünnepség keretei között október 9-én. Az esemény több szempontból is rendhagyó: Béla év elején a járványhelyzet miatt nem tudta személyesen átvenni a díjat a korábban évente megrendezett ünnepségen. Helyette egy online keretek között rendezett átadón jelentették be hivatalosan a 2021-es év Conklin díj nyertesét és magát a díjat csak postán tudták eljuttatni Bélához. Most, hogy végre lehetőség nyílt a hivatalos átadásra, Rex Baker Magyarországra utazott, hogy ezt megtehesse, Béla nagy örömére!

A ceremóniát követően Béla tárlatvezetést tartott vendégeinek, ahol bemutatta páratlan kiállítását és elmesélte nem csak a trófeáihoz tartozó vadászélményeit, hanem a múzeumbővítés folyamatát is.

Az év eleji online díjátadót, a Conklin díjat és Béla életútját összefoglaló magyar szinkronos film itt megtekinthető: https://youtu.be/EaFgUwOr0rc

Olvasson tovább!